Här samlar vi information om Covid-19 och hur vi förhåller oss till situationen på EFFEKT Träning för att det ska vara säkert för dig att träna hos oss.

Uppdaterad: 2020-09-01

Här finns uppdaterad information om våra åtgärder på gymmet

Vi vill att du ska känna dig trygg med att besöka oss och vi följer noga utvecklingen och förlitar oss på Folkhälsomyndighetens och regeringens information och rekommendationer.

Direktivet från regeringen är att inte samla fler än 50 personer i en lokal. Dock är gymverksamhet och restauranger undantaget från den begränsningen.

Folkhälsomyndigheten betonar att fysisk aktivitet och motion är bra för hälsan när du är frisk.

Vi håller öppet för att du ska kunna träna och må bra. Vi är en mindre träningsstudio och antalet personer som tränar samtidigt är lågt. Om det skulle vara så att det känns trångt vid vissa tidpunkter, ger vi dig förslag på när det är färre personer på plats.

Våra åtgärder gällande Coronaviruset

Besök på gymmet

 • Alla medlemmar får information om att vara noga med handhygienen både före och efter träning.
 • Vi har informerat alla medlemmar om att inte träna om de känner att de är  väg att bli förkylda eller är förkylda och om risken att smitta andra.
 • Vi är extra noga med städning av våra lokaler och att desinficera kontaktytor på gymmet och det finns desinficeringsmedel så att alla som tränar kan hjälpa till att desinficera när en övning är klar.
 • Det finns gott om tvål, vatten och handsprit i lokalen.
 • Gruppträningspass och föreläsningar har vi ställt in tills vidare. Vi har endast QiGong utomhus.
 • Vi vill berömma alla som är och tränar på gymmet – alla är noga med handhygien, rengör maskiner och tänker på avstånd till träningskompisen!

Utomhusträning

 • Vi  har under våren och hösten flyttat ut gruppträningen och har QiGong-grupp varje onsdag.

Träna hemma

 • Vi ser löpande över möjligheten att stödja dig som tränar hemma genom online träning. Läs mer om EFFEKT Träning Online

Gymkortet

 • Medlemmar som har tidsbundet avtal kan frysa gymkortet totalt 2 månader under avtalstiden och längre på läkares inrådan. Om du väljer att frysa ditt kort gäller de regler som finns i medlemsavtalet. Vi gör dock en tillfällig justering under coronaperioden och det är att du kan frysa vid olika tillfällen d.v.s. frysperioden behöver inte vara sammanhängande. Du kan välja 1 månad nu och 1 månad senare.

För dig som befinner dig i riskgruppen

Om du befinner dig i riskgruppen d.v.s. 70+ eller har underliggande sjukdomar.

 • Vid frysning behöver du inte betala frysningsavgiften.
 • Frysning kan göras under längre tid än 2 månader på läkares inrådan enligt gällande avtal.

För frågor om Coronaviruset kopplat till just din situation och ditt medlemskap, kontakt oss via kontaktformuläret (klicka här). Vi hinner inte alltid svara i telefon.