woman doing warrior pose

En enkel guide som hjälper dig att komma igång med nya vanor 2024.

Ett nytt år är en perfekt tid att omfamna förändring och sätta igång med ditt träningsmål. Om du är kvinna och funderar på att börja träna på gym men känner dig osäker på var du ska börja, oroa dig inte! Här är en enkel att göra-lista för att kickstarta ditt träningsår på bästa sätt och skapa nya vanor under 2024.

1. Sätt mål

Börja med att sätta tydliga och realistiska mål. Vill du öka styrkan, förbättra konditionen, minska smärta från muskler och leder eller kanske bara bli mer aktiv? Tydliga mål ger dig något att sträva efter och håller motivationen vid liv.

2. Planera

Planera dina träningspass i förväg, avsätt tid i kalendern. Börja med att gå till gymmet två till tre gånger i veckan och öka gradvis om du vill. Variera mellan styrketräning och kondition för att få en bättre helhetsupplevelse.

3. Börja lugnt

Om du är nybörjare, ta det lugnt i början för att undvika skador. Använd lättare vikter och fokusera på korrekt teknik. Ett jämt tempo är nyckeln. Vi hjälper dig att komma igång och erbjuder en träning med låg skaderisk.

4. Variera övningarna

Gör träningen mer intressant genom att variera dina övningar. Prova olika maskiner, fria vikter och kroppsviktsträning för att engagera olika muskelgrupper.

5. Inkludera konditionsträning

Komplettera styrketräningen med kondition. Cykling, löpband, cross-trainer eller roddmaskin – välj aktiviteter som du gillar för att göra träningen roligare.

6. Ta hjälp av en coach

Om du är osäker på hur du ska träna eller behöver lite extra motivation, överväg att anlita en coach för att skapa en skräddarsydd rutin som passar dina mål och behov.

7. Återhämtning

Återhämtning är lika viktigt som träning. Se till att få tillräckligt med sömn och inkludera vilodagar i din träningsvecka.

8. Förbättra dina kostvanor

En balanserad kost är avgörande för din framgång. Fokusera på en hälsosam blandning av protein, kolhydrater och hälsosamma fetter.

9. Gör träningen rolig

Släpp prestationskraven och njut av träningen. Hitta aktiviteter som du tycker är roliga och gör träningen till en positiv upplevelse. Hos oss tränar du i en lugn och trygg miljö för kvinnor!

Att komma igång med gymträningen och skapa nya vanor behöver inte vara komplicerat. Genom att följa den här enkla guiden skapar du en hållbar träningsrutin och ger dig själv en stark start på det nya träningsåret.

Välkommen att boka en kostnadsfri rådgivning så hjälper vi dig att komma igång med träningen!

Boka kostnadsfri rådgivning >