Träningsplanering

Så blir du motiverad att träna

Ibland tar det emot att gå till gymmet för att träna men då ska du plocka fram dina mål och vinster med träningen för att öka motivationen.

Regelbunden motion och träning ger de bästa hälsoeffekterna och genom att sätta meningsfulla träningsmål och göra en enkel planering ökar motivationen att träna och du skapar förutsättningar för att lyckas. Gör så här för att öka din träningsmotivation.

1. Har du bestämt dig?

Övertyga dig själv om att du ska träna regelbundet och att du kommer att få ta del av alla fördelar som kommer med träningen. Det finns många bevis för att träning är bra men försök att skapa en bild av vilka fördelar just du skulle få. Det är bara du som kan bestämma dig för att nå dit.

2. Visualisera värdet av ditt träningsmål

Visualisera en målbild för dig själv och var så konkret som möjligt. Du kanske vill bli rörligare, starkare förbättra din kondition, komma i ett bar byxor eller du kanske vill bli av med besvär från leder och muskler som du haft under en tid?

Visualisera att du har nått ditt träningsmål, vilka positiva effekter skulle det ge dig i din vardag?

3. Hur stor insats?

Inget är gratis och det gäller även för din hälsa. Hur mycket tid är det värt för dig att investera för att nå ditt träningsmål? Kan du avsätta 2-3 timmar i veckan för motion och träning eller kanske 30 minuters pulshöjande aktivitet om dagen?

4. Planera och börja träna

Planera och skapa tid i kalendern för träning så säkerställer du att du kan nå dina mål.

Skjut aldrig upp starten på din hälsoresa. Börja motionera även om du inte känner dig 100% redo. Den bästa träningen är den som blir av och du kan alltid justera målsättningar och planer under vägen.

Kom igång redan idag, boka en kostnadsfri rådgivning.

Boka kostnadsfri rådgivning >