Gå ner i vikt

Gå ner i vikt och bli starkare med allsidig cirkelträning

Vill du gå ner i vikt? Då kan högintensiv intervallträning (HIT) vara en träningsform som passar dig och ger önskad effekt.

Att träna cirkelträning med våra hydrauliska maskiner är en rolig och skonsam form av högintensiv intervallträning  som passar alla åldrar. Studier har visat att med HIT kan du köra lite kortare träningspass jämfört med traditionell träning och få samma- eller bättre effekt.

Formeln för att få ett resultat är samma som för traditionell träning d.v.s. att du gör av med energi och samtidigt bygger muskler. Den ökade muskelmassan ökar din förbränning även efter träningspassen. Men med HIT kan det alltså gå lite fortare. Just cirkelträningen som träningsform passar bra in i HIT konceptet. Men det gäller att jobba på och hålla tempot i övningarna. När du tränar intensiv cirkelträning regelbundet ca 30 minuter per pass i 1 månad märker du en tydlig skillnad.

Hur ofta och hårt ska du träna? Det är alltid individuellt och du bör rådfråga expertis för att få hjälp med träningsprogram. Men ett generellt tips är att planera för att köra minst 3 träningspass per vecka. När målet är att gå ner vikt räcker det dock inte alltid med att träna. Möjligheten att gå ner i vikt påverkas även av ditt intag av kalorier och du måste hitta en balans mellan kost och träning som funkar för dig.

Flera fördelar med cirkelträning

Regelbunden cirkelträning med intensiva intervaller skapar förutsättningar för att gå ner i vikt och det finns flera andra fördelar med den här träningsformen.

  • Kortare träningspass

Expressträning med kortare träningspass (ca 30 min) passar bra för alla som arbetar och har familj. Då har du kanske inte tid att spendera flera timmar på gymmet och då passar den här typen av expressträning perfekt.

  • Motivation

Du kommer sannolikt att bli mer motiverad att träna regelbundet när resultaten kommer snabbare!

  • Skonsam träning

Vår cirkelträning med hydrauliska maskiner är skonsam för kroppen. Motståndet som används i maskinerna kommer från hydrauliska cylindrar som är fyllda med vätska. Det gör att rörelserna blir skonsamma och att övningarna blir dubbelt koncentrisk för den aktiva muskelgruppen.

  • Trygg träning

Efter en kort introduktion till cirkelträningen och träningsprogrammen kan du träna självständigt. Maskinerna passar alla storlekar, stora som små personer. Det är enkelt att komma i- och ur maskinerna och risken för skador är mycket låg.

  • Explosiva muskler

Att träna med hydrauliska maskiner är en typ av träning som sker utan inverkan av gravitationen. Det gör att övningar kan göras i hög hastighet samtidigt som de hydrauliska cylindrarna gör att motståndet varierar genom rörelsen. Effekten blir att du får en optimal ökning av muskelstyrka, snabbhet och uthållighet samtidig som du ökar din förbränning.

Regelbunden träning är viktigt för att du ska kunna gå ner i vikt genom träning. Just att träna regelbundet och att motivera sig själv till träning är kanske den största utmaningen som många har. Här gäller det att du har bestämt dig. När du har viljan så hjälper vi dig gärna med träningsprogram utifrån dina förutsättningar. Kontakta oss om du vill veta mer om cirkelträningen eller varför inte boka en gratis provträning för att prova på.

Lämna ett svar