Gå ner i vikt och bli starkare med HIT träning

Högintensiv intervallträning (HIT) kan vara en träningsform som passar dig som vill gå ner i vikt.

Högintensiv intervallträning (HIT) består av korta intensiva övningar som utförs under 1-3 minuter med vila mellan repetitionerna. Studier har visat att med HIT träning kan du köra lite kortare träningspass jämfört med traditionell träning och få samma- eller bättre effekt och ökad fettförbränning. HIT kan också vara perfekt för dig som inte kan avsätta så mycket tid för träning men ändå vill träna regelbundet.

HIT fördelar jämfört med medel-intensiv träning

HIT har visat sig ge flera fördelar jämför med medel-intensiv träning. HIT ger…

…för att nämna några fördelar. När målet är att gå ner vikt räcker det dock inte alltid med att träna. Möjligheten att gå ner i vikt påverkas även av ditt intag av kalorier och du måste hitta en balans mellan kost och träning som funkar för dig.

Hur ofta och för vilken ålder?

Hur ofta och hårt ska du träna HIT och finns det några begränsningar i ålder? Träning är individuellt och du bör rådfråga expertis för att få hjälp med ditt träningsprogram. Men det finns indikationer på att 3 till 4 HIT pass per vecka är det optimala antalet för bästa resultat.

HIT verkar också fungera för alla åldrar och det finns ingen begränsning utifrån ålder. Det fungerar bra både för unga och seniorer.

Så kan du träna HIT hos oss

Att träna med våra hydrauliska maskiner är en typ av träning som sker utan inverkan av gravitationen. Det gör att övningar kan göras i hög hastighet = hög intensitet. Maskinerna passar alla, både stora och mindre personer. Det är enkelt att komma i- och ur maskinerna och risken för skador är mycket låg.

Regelbunden träning är viktigt för att du ska må bra och högintensiv regelbunden träning  (HIT) är den bästa varianten för att kunna gå ner i vikt genom träning. Vi har perfekt utrustning på gymmet för skonsam HIT träning. Kontakta oss om du vill veta mer eller varför inte boka in en gratis provträning direkt.

Referenser

Lämna ett svar