Träningsprogram

4 veckors träningsprogram med enkel effektiv träning

Den största utmaningen med träning kan ibland vara att sätta igång och det finns alltid ursäkter för att hoppa över. Nu är det dags att skjuta ursäkterna åt sidan, vänta inte till i morgon. Här serveras ett program som är både effektivt och enkelt att följa.

Innan du kör igång, sätt upp ett träningsmål

Innan du sätter igång med träningen kan det vara bra att sätt upp ett enkelt träningsmål som du kan falla tillbaka på om det skulle börja bli motigt och du funderar över varför du började. Skriv ner målet och förvara det gärna synligt så att du blir påmind varje dag.

Ditt första mål kan vara så enkelt som att du ska följa det här programmet 3 ggr i veckan för att få mer energi i vardagen. Ta med syftet med träningen d.v.s. varför du har bestämt dig för att börja träna. Syftet med träningen kan till exempel vara:

 • Att må bra
 • Socialt och träffa kompisar
 • Få bättre kondition
 • Bli starkare
 • Få mer energi
 • Bli fri från led- och muskelbesvär
 • Gå ner i vikt
 • Komma i ett par byxor

En målformuleringen kan se ut så här:

För att jag ska få energi och känna mig piggare ska jag genomföra 3 cirkelträningspass per vecka under 4 veckor med start 2023-04-11. Varje träningspass ska vara 35 minuter långt.

När du har ditt träningsmål, skapa tid i kalendern för träningspassen och försök alltid att genomföra de pass som du har planerat. Skulle något hända i sista minuten som gör att du måste ändra planerna kan du alltid korta ner ett pass och flytta övningar till nästa pass. Men hoppa inte över träningspasset för du vill trimma vardagen runt din träning och att motion blir en naturlig del av din vardag.

Om övningarna i träningsprogrammet

Övningarna i träningsprogrammet är enkla att genomföra och på gymmet finns tydliga instruktionstavlor för varje övning som beskriver:

 • Hur övningen ska genomföras
 • Vad du ska tänka på när du utför övningen
 • Vad du tränar

Instruktion övningar på gymmet

Om du behöver hjälp så finns erfaren personal på plats som du kan fråga.

Har du led- eller muskelrelaterad besvär kan du även få hjälp av leg. fysioterapeut för att anpassa övningarna i syfte att lindra- eller att bli av med besvären helt.

Träningsprogrammet

Det här är ett 4 veckors träningsprogram som är enkelt att genomföra. Programmet bygger på cirkelträning och du får en allsidig träning som är lätt att genomföra och kräver minimalt med tid. Du kan även genomföra programmet helt utan tidigare träningserfarenhet.

Träningsprogram 4 veckor

Innan du påbörjar träningsperioden, gör en självskattning av ditt välmående (1-10). Kryssa i genomförda träningspass vecka för vecka och avsluta med att göra en självskattning (1-10) igen.

Hur upplever du effekten av träningen? Märker du någon skillnad, är du piggare, gladare, starkare eller har du mindre ont?

Hoppas vi ses på gymmet!

Läs även: Utmana dig själv med 1 veckas träning

Vill du ha hjälp med att komma igång? Boka gratis rådgivning.

Boka kostnadsfri rådgivning >

 

Lämna ett svar