Cirkelträning

Cirkelträning är en träningsform där man utför olika övningar i en cirkel, oftast med hjälp av utrustning som kettlebells, bollar, träningsband i kombination med cirkelträningsmaskiner

Cirkelträning är en allsidig form av träning som alla kan dra fördel av. Övningarna ger både styrka, kondition och rörlighet och du byter övning med jämna intervaller. Cirkelträningen kräver flera träningsstationer och ett bekvämt alternativ kan vara  att gå till gymmet där stationerna redan finns på plats.

6 fördelar med cirkelträning

  • Cirkelträning är ett bra sätt att kombinera kondition- och styrketräning på ett effektivt sätt och är därför en bra träningsform för dig som vill förbättra din allmänna hälsa och kondition.
  • Träningen passar personer som söker ett högt tempo och en extra utmaning i träningen. Du kan enkelt öka svårighetsgraden genom en högre intensitet i träningen.
  • Det är en bra träningsform för dig som har begränsat med tid eftersom du får ut mycket träning på kort tid.
  • Träningen passar bra för dig som är nybörjare eftersom du enkelt kan anpassa svårighetsgraden och tempot efter din egen förmåga.
  • Det finns flera olika typer av cirkelträning, men alla har som mål att utföra ett brett spektrum av övningar och ge en allsidig träning.
  • Övningarna kombinerar oftast konditionsträning, styrketräning och rörlighet.

Träningsformen passar alla och det är enkelt att komma igång. Här kan du läsa mer om hur ett 4 veckorsprogram kan se ut.  När du väl är igång och börjar få in dina rutiner kan du utveckla övningarna och öka svårighetsgraden.

Cirkelträning kanske är något för dig? Boka en kostnadsfri rådgivning.

Boka kostnadsfri rådgivning >

 

Lämna ett svar